Ben jij aan de beurt voor een boekenpraatje?

Vertel dan eens hoe een boek een boek wordt en zet je klasgenoten aan het werk! Sleep onderstaande infographic naar je bureaublad, print zoveel je er nodig hebt en deel ze uit aan de kinderen in je klas. Ik zal je ook nog mijn Geheimen Top 5 verklappen.

Je klasgenoten zullen ervan opkijken en het levert je vast een extra punt op!

GEHEIMEN TOP 5


5 Ik maak ook wel eens schrijffouten. Gelukkig lezen mensen van de uitgeverij mee als ik verhalen schrijf. Een redacteur, want zo heet zo iemand, let niet alleen op schrijffouten. Alle zinnen moeten kloppen en daarmee het hele verhaal. Alles moet dus in orde zijn, voordat een boek naar de drukker gaat. En dan toch... helaas... sluipt er nog wel eens een foutje in. 

4 Als ik leuke namen tegenkom tijdens mijn schoolbezoeken schrijf ik ze meteen op. Je hebt dus zomaar kans dat ik jouw naam gebruik voor de personen die een rol spelen in mijn boeken. Ik heb nog twee namen om mijn lijstje staan die ik heel mooi vind, maar die nog niet in een verhaal opgevoerd zijn. Dat zijn Torsten en Kerstin. Misschien komen ze ineens van pas in het volgende boek dat ik ga schrijven.

3Het leukst aan het bezoeken van een school is het ontmoeten van de kinderen die mijn boeken lezen. Daar krijg ik enorm veel energie van. Alleen... dat is niet altijd zo. Even onder ons gezegd... soms vergeet de juf of meester iets voor te bereiden, of ze gaan iets voor zichzelf doen, wanneer ik voor de klas sta. Sommige maken het wel heel bont. Die gaan zelfs de klas uit of kletsen met elkaar, zodat ik harder moet praten om nog verstaanbaar te zijn. Maar ja... bij jullie op school loopt vast alles gesmeerd! Maar nu weten jullie tenminste dat dit niet overal zo is en o, ja... nu mijn geheim: na zo'n dag... kan ik wel 100 jaar slapen!

2 Ik let altijd goed op wanneer ik mensen tegen elkaar hoor praten. Soms zeggen ze zulke grappige dingen dat ik ze later opschrijf en het terug te lezen is in mijn boeken. Ik let niet alleen op leuke dingen, maar ook op stoere, verdrietige, spannende, vervelende, droevige, avontuurlijke en blije uitspraken!

1 Dit is écht de absolute nummer 1 die je aan niemand anders dan je klasgenoten door mag vertellen! Oké? Afgesproken? Daar gaan we...
Ik ben ontzettend, erg, mega wereldberoemd! (Pssssst... niet doorvertellen, hoor! Want niemand weet het!)