Theater & Liedjes

Het leuke van schrijven is dat je er zoveel mee kunt doen. Naast boeken, schrijf ik ook theaterteksten en liedteksten.

Beluister hier enkele van mijn songteksten:


Sarah Fairfield - Spuug in het vuurEén lied zegt meer dan duizend woorden. Daarom heeft de nationale klimaatactie Warme Truiendag (de jaarlijkse actie ter gelegenheid van de verjaardag van het Kyoto-protocol) een lied. Geschreven door Lizzy Koppe van Pelt en gecomponeerd en vertolkt door Sarah Fairfield.


Chris Poldervaart - De drie reviereLevina Hartman - Hôôgwaoter

Bettina Kraaieveld - De figurântGeschreven in het Brabantse dialect van de vestingstad Woudrichem, ter gelegendheid van de revue Woerkumsen Aovend. Andere nummers die ik schreef en die uit zijn gekomen op DVD zijn: D'n Oekernon, Jo Buîte, Sjevier-sjevoer, De tweeling, Wiegelied, Plekskes, Waore liefde, Noordôôster, Truî Mik, D'n Braosem en Woerkums Volkslied.Openluchttheater 'Harmonie'
Scenario: Claran Wielenga en Lizzy van Pelt


Een dorpsklucht schrijven is heerlijk om te doen. Alleen al het bedenken van rollen en de namen die daarbij passen is een belevenis op zich. Vaak moesten we even stoppen met schrijven omdat we zelf zo'n plezier hadden dat de tranen ons over de wangen biggelden. Toen het stuk eenmaal op de planken stond, waren er wederom tranen. Dit keer van ontroering, want ons eigen stuk gespeeld zien worden, is wel heel erg bijzonder! 'Harmonie' is uitgevoerd in zes uitverkochte voorstellingen door Theatergezelschap De Stuiter en verschenen op DVD.

Openluchttheater 'Emma'
Scenario: Lizzy van Pelt

​Een ontroerend verhaal over verlies, liefde, passie en geluk ter gelegenheid van  het 70-­jarig bestaan van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Speciaal hiervoor heeft  componist Kerry Woodward een muziekstuk geschreven dat deel uitmaakt van het  theaterstuk dat ik heb geschreven.Bekijk hier de voorstelling online (in fragmenten):

Fragment 1 Emma

Fragment 2 Emma

Fragment 3 Emma

Fragment 4 Emma

Fragment 5 Emma

Fragment 6 Emma

Fragment 7 Emma